Υλικά
6 ατομικά ψωμάκια για μπέργκερ
500 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 σφηνάκι μπράντι
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γλ. ανάμεικτα ξερά μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικό)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, πασπαλίστε με το αλεύρι και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2'-3'.
Σβήστε με το μπράντι, ρίξτε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα να στεγνώσουν.
Προσθέστε μετά την κρέμα γάλακτος και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και ανακατέψτε.
Σκάψτε τα ψωμάκια από την επάνω πλευρά και μοιράστε στο εσωτερικό τους το μείγμα των μανιταριών.
Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15' και σερβίρετε.
Tip
Εντυπωσιακό και πεντανόστιμο ορεκτικό για ένα κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι.