Υλικά
4 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια, φασόλια και φακές ανάμεικτα ή ένα από αυτά
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 αυγό
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
3-4 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πατάτες και ψιλοκόψτε τις.
Πολτοποιήστε στο πολυμίξερ τα όσπρια, τις πατάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ.
Τρίψτε το ψωμί και προσθέστε το στο μείγμα με τα όσπρια. Ρίξτε και το αυγό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώστε το μείγμα και αφήστε το σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, για να δέσει.
Βρέξτε τα χέρια σας με λίγο λάδι και πλάστε τα μπιφτέκια. Βάλτε τα σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15' περίπου.
Σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας (σαλατικά ή ρύζι).
Tip
Βράστε τα αγαπημένα σας όσπρια και διατηρήστε τα στη κατάψυξη, ώστε να έχετε πάντα έτοιμα για παρόμοιες συνταγές.