Υλικά
1 κουτί βρασμένα μαύρα ή κόκκινα φασόλια
500 γρ. πατάτες ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. τριμμένο κόλιαντρο
2 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. καυτερή πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρέσκο κόλιαντρο, λάιμ και νάτσος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σοτάρετε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και προσθέστε τις πατάτες.
Αφήστε για αρκετά λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέστε τις ντομάτες, τον κόλιαντρο, το θυμάρι και την πάπρικα. Αλατίστε και μαγειρέψτε για 20'.
Προσθέστε τα φασόλια και μαγειρέψτε για 10' ακόμα.
Σερβίρετε με νάτσος, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο και λάιμ κομμένο σε τέταρτα, για να βάλει ο καθένας όσο χυμό λάιμ θέλει στο πιάτο του.
Tip
Συνοδέψτε το με λίγο γιαούρτι, που θα ισορροπήσει την πικάντικη γεύση του.