Υλικά
4 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
3 πράσα σε ροδέλες
500 γρ. ντοματάκια κονκασέ
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
4 πατάτες σε φέτες
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα πράσα σε λίγο ελαιόλαδο.
Ρίξτε τα φασόλια, τα ντοματάκια, τα μανιτάρια ολόκληρα, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Απλώστε τις πατάτες στην επιφάνεια του φαγητού, αλατίστε και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.
Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'. Μετά ξεσκεπάστε το και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10'.
Αφήστε το φαγητό να σταθεί για 15' πριν το σερβίρετε.
Tip
Λίγο φρέσκο ή ξερό φασκόμηλο θα δώσει στο φαγητό απίθανο άρωμα.