Υλικά
600 γρ. μοσχαρίσιο τρυφερό κιλότο
500 γρ. ανάμικτα φρέσκα μανιτάρια (στρογγυλά σαμπινιόν και πλευρώτους)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 μεγάλες πατάτες
αλεύρι για το πανάρισμα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Βράστε τις σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
Κόψτε το κρέας σε λεπτά φιλετάκια, αλατοπιπερώστε τα και περάστε τα από το αλεύρι. Τηγανίστε τα σε λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές, και βγάλτε τα σε χαρτί κουζίνας.
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αν τα μανιτάρια είναι μεγάλα, κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Αλατοπιπερώστε τα, ρίξτε το θυμάρι και το δεντρολίβανο και αφήστε τα για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Ρίξτε μετά στο μείγμα με τα μανιτάρια το μαγειρεμένο κρέας και τις πατάτες, αφού τις στραγγίξετε.
Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Tip
Το κιλότο είναι πολύ τρυφερό. Κομμένο σε λεπτά φιλετάκια μαγειρεύεται στο λεπτό και είναι εντυπωσιακά νόστιμο.