Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
800 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
12 φέτες μπέικον
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Για το πέστο πράσινης ελιάς
150 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
100 ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό
50 γρ. κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3-4 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε δύο δίσκους από τα φύλλα σφολιάτας με διάμετρο 30 εκατοστά.
Τρυπήστε τα στην επιφάνεια, απλώστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στους 180°C για 20'.
Πολτοποιήστε στο πολυμίξερ όλα τα υλικά για το πέστο πράσινης ελιάς. Ψιλοκόψτε τις ντομάτες και αφήστε τις σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Ψιλοκόψτε το μπέικον.
Σοτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 3'-4' και αλατοπιπερώστε τα.
Απλώστε το πέστο πράσινης ελιάς στα φύλλα της σφολιάτας, μετά πασπαλίστε με την τριμμένη γραβιέρα και απλώστε τα σοταρισμένα μανιτάρια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Ψήστε για 20' ακόμα και σερβίρετε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Tip
Δοκιμάστε μια ποικιλία μανιταριών και σοτάρετέ τα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πριν τα απλώσετε στη βάση της πίτσας.