
Υλικά
1 πακέτο (500 γρ.) φουσίλι
2 φλιτζάνια βρασμένες φακές
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 τριμμένα κολοκυθάκια
2 τριμμένα καρότα
500 γρ. ντοματάκια κονκασέ
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ. γλυκού βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.
Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και ρίξτε στην κατσαρόλα τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό, τα ντοματάκια κονκασέ, το φύλλο δάφνης, τον βασιλικό και τις φακές.
Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε τη σάλτσα σε μέτρια ένταση για 20 λεπτά.
Βράστε τα φουσίλι σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα.
Περιχύστε τα με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατέψτε και σερβίρετε με τη σάλτσα.
Tip
Χορτοφαγική μακαρονάδα με ξεχωριστή γλυκιά γεύση. Ωραία λύση και για περίοδο νηστείας.