Υλικά
250 γρ. βρασμένες φακές
4 ξερά κρεμμύδια
250 γρ. κριθαράκι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι
Εκτέλεση
Κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και σοτάρετέ τα σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατίστε τα, ρίξτε τη φρέσκια ρίγανη, 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο και κατεβάστε τα από την εστία.
Βράστε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία. Στραγγίξτε το.
Ζεστάνετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις φακές σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
Ανακατέψτε το κριθαράκι με τις φακές, τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Tip
Δοκιμάστε τις μαύρες φακές μπελούγκα. Έχουν ιδιαίτερη γεύση, βελούδινη υφή και εντυπωσιακό χρώμα.