Υλικά
500 γρ. λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
500 γρ. βρασμένο ή ψημένο φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
4 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
Για την μπεσαμέλ
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
2 κρόκους
1½ λίτρο γάλα
½ λίτρο κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. πέστο βασιλικού
Εκτέλεση
Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα.
Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ρίξτε τους κρόκους, το πέστο και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 30x40 εκατοστά απλώστε 3-4 κουταλιές από την μπεσαμέλ, μετά στρώστε μια σειρά λαζάνια, απλώστε πάλι 3-4 κουταλιές μπεσαμέλ και ρίξτε λίγο ψιλοκομμένο κοτόπουλο, λίγα ντοματίνια και λίγα κολοκυθάκια.
Συνεχίστε απλώνοντας εναλλάξ όλα τα υλικά και στο τέλος απλώστε όση μπεσαμέλ περίσσεψε.
Πασπαλίστε με την παρμεζάνα, σκεπάστε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180°C για 25'. Ξεσκεπάστε και ψήστε για 15' ακόμα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια.
Αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα κόψετε σε μερίδες.
Tip
Για ένα χρωματικό και γευστικό παιχνίδι, χρησιμοποιήστε και λαζάνια με σπανάκι.