Υλικά
400 γρ soba νούντλς
3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές σούπας mirin (rice wine)
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
3 κλωνάρια ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 κουταλιά σούπας wasabi
2 φύλλα nori (φύκι) κομμένο σε μικρές και λεπτές λωρίδες
Εκτέλεση
Βράζουμε τα soba noodles για 5 λεπτά ανακατεύοντας απαλά. Σουρώνουμε τα noodles και τα ξαναρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα την οποία και γεμίζουμε με κρύο νερό.
Ξαναστραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές προκειμένου να απομακρυνθεί η αμυλώδης γεύση που έχουν τα soba noodles.
Σε ένα μπολ με παγάκια τοποθετούμε το πράσινο κρεμμυδάκι για να παραμείνει τραγανό.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το mirin, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση.
Σερβίρουμε τα νούντλς σε πιατέλα. Σε διαφορετικά μπολ σερβίρουμε τη σάλτσα, το nori, το wasabi και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
O σωστός τρόπος να τα γευθείς: Παίρνουμε με τα chopsticks λίγα soba noodles, τα βουτάμε στο dipping sauce και μετά παίρνουμε λίγο κρεμμυδάκι και λίγο φύκι.