Υλικά
2 πακέτα φύλλα gyoza
350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πάστα σκόρδου
1 κουταλιά σούπας πάστα τζίντζερ
2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλία σούπας σάλτσα στρειδιού
1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο
2 κουταλιές σούπας σάκε ή ρυζόκρασο
λίγο νερό
1 καλάθι μπαμπού
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα gyoza. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τα μυρωδικά, τις σάλτσες, το σησαμέλαιο και το σάκε ή το ρυζόκρασο.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο 30 λεπτά για να μαριναριστεί ο κιμάς.
Σε κάθε φύλλο gyoza βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και τυλίγουμε σε μισοφέγγαρο κολλώντας με λίγο νερό.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μικρότερης διαμέτρου από το μπαμπού καλάθι με νερό και μόλις πάρει βράση βγάζουμε το καπάκι της και τοποθετούμε επάνω το καλάθι μπαμπού, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει τα dumplings.
Άτμίζουμε για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας στην οποία έχουμε προσθέσει προαιρετικά λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.