Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
2 μπάλες μοτσαρέλα
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3-4 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίξτε τις ντομάτες και σοτάρετε για 4'-5' ακόμα.
Προσθέστε τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και κατεβάστε τη σάλτσα από την εστία.
Βράστε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε το.
Ψιλοκόψτε τη μοτσαρέλα.
Ανακατέψτε το σπαγγέτι με τη σάλτσα και την ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και γαρνίρετε με τα φύλλα του φρέσκου βασιλικού.
Tip
Εμπνευσμένο από την πίτσα Margherita, που έχει σχεδόν τα ίδια υλικά.