Υλικά
1 βαζάκι πιπεριές Φλωρίνης
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κονσέρβα γαριδούλες
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1½ κούπα κουσκούς
χυμό από 1 λεμόνι ακόμα
αλάτι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τις γαριδούλες και τις βάζουμε σε ένα μπολάκι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα 1 λεμονιού για 15' περίπου, να νοστιμίσουν.
Μουλιάζουμε για τουλάχιστον μισή ώρα σε ένα μπολ με ζεστό νερό, λίγο αλάτι και τον χυμό 1 λεμονιού το κουσκούς.
Στραγγίζουμε τις πιπεριές και τις λιώνουμε στο μπλέντερ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε αυτό το pesto με τις γαριδούλες και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Στραγγίζουμε καλά το κουσκούς και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Πάνω του σερβίρουμε το pesto με τις γαρίδες και διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι και λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού.
Tip
Μπορούμε να βάλουμε την ψιλή κατεψυγμένη γαριδούλα, που είναι και η πιο φτηνή. Είναι ήδη προβρασμένη και χρειάζεται μόνο ένα πολύ καλό στύψιμο και στράγγισμα, να φύγουν τα νερά της κατάψυξης.