Υλικά
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 στήθος από κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή κυβάκια
1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
100 γρ. φασολάκια τσαουλιά κατεψυγμένα
1 ντομάτα σε κυβάκια
100 γρ. ανανά σε κυβάκια
100 γρ. ρύζι μπασμάτι
1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το ρύζι. Το στραγγίζουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το μείγμα μπαχαρικών. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5'-6' ανακατεύοντας, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι και τα φασολάκια, κομμένα στα δύο ή στα τρία, και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Φέρνουμε δυο τρεις βόλτες, μέχρι να μαραθούν τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε την ντομάτα, φέρνουμε δυο τρεις βόλτες και μαγειρεύουμε για 1' περίπου.
Ρίχνουμε το ρύζι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ανανά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Tip
Εδώ χωράει όποιο λαχανικό μας αρέσει: κολοκυθάκι ή μελιτζάνα, πιπεριές ή ξερό κρεμμύδι. Το ίδιο και τα μυρωδικά: ταιριάζουν και ο δυόσμος, ξερός ή φρέσκος, ο άνηθος και πάρα πολύ ο βασιλικός.