Υλικά
1 στήθος ή 1 συσκευασία φιλέτα από μπούτι, κομμένα σε μπουκιές
1 γεμάτο κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
200 γρ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή στο γουοκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο, πασπαλισμένο με το μείγμα μπαχαρικών.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι και σε δυνατή φωτιά τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Διαλύουμε τη μουστάρδα σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό (αλλά και με ρίγανη ή θυμάρι αν θέλουμε) και σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε από την αρχή στο σοτάρισμα όποιο λαχανικό θέλουμε ή και πολλά μαζί: κολοκυθάκι, καρότο, μελιτζάνα, φινόκιο.