Υλικά
Υλικά για 6-8 άτομα
4 χειροποίητα φύλλα
4 μακρόστενες μελιτζάνες σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.γλ. ρίγανη
2 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα & κασέρι τριμμένα (ή μανούρι, ανθότυρο, φέτα)
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις μελιτζάνες με το κρεμμύδι, αφού τις αλατίσουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν (αν διαλυθούν στο ψήσιμο, δεν μας πειράζει καθόλου). Προς το τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο.
Κατεβάζουμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και, όπως είναι στο τηγάνι, τις ανακατεύουμε καλά με τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα τυριά, τα αβγά και το πιπέρι.
Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε τσαλακωμένα τα δυο φύλλα, απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι τσαλακωμένα, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ντοματόπιτας.
Στη γεύση αυτής της πίτας πάντως ταιριάζει πολύ και το φύλλο κρούστας. Σε αυτή την περίπτωση βάζουμε 4 φύλλα επάνω και 4 κάτω, λαδώνοντάς τα καλά ένα ένα.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180°C, σε ζεστό φούρνο.
Tip
Μαζί με τα τυριά, μπορούμε να προσθέσουμε και μια ψιλοκομμένη ντοματούλα, χωρίς τη φλούδα και στυμμένη καλά, πιπεριές ή λίγη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα.