Υλικά
1 κιλό πιπεριές κέρατο
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς τη φλούδα
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 λουκάνικα μοσχαρίσια ή μείγμα μοσχάρι με αιγοπρόβειο, σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
350 γρ. χυλοπίτες στριφτές
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν, μαζί με το λουκάνικο.
Τις πιπεριές τις βάζουμε ολόκληρες, με το κοτσανάκι τους (αν μας ενοχλούν τα σπόρια, τα αφαιρούμε μαζί με το κοτσάνι προσεκτικά, χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα της πιπεριάς).
Προσθέτουμε και το σκόρδο.
Με το χέρι ψιλοκόβουμε όσο γίνεται πιο ψιλή την ντομάτα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι, μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να απορροφηθούν τα περιττά υγρά της ντομάτας.
Στο μεταξύ, βράζουμε τις χυλοπίτες και τις στραγγίζουμε. Τις ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.
Με λίγη φέτα στο σερβίρισμα, είναι το κάτι άλλο.
Tip
Προσοχή στις χυλοπίτες: Αν παραβράσουν, χάνουν το σχήμα και τη γεύση τους.