Υλικά
400 γρ. πένες
200 γρ. κατίκι (ή οποιοδήποτε παραδοσιακό τυρί κρέμα, αρκεί να είναι λίγο ξινό και πικάντικο)
3 μεγάλα κολοκυθάκια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο (ή φρέσκο βασιλικό, μαϊντανό ή άνηθο).
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πένες, τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. από το νερό όπου έβρασαν.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Τα κολοκυθάκια δεν θέλουμε να τηγανιστούν, αλλά ούτε και να λιώσουν. Μόνο να μαραθούν.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πένες, τον δυόσμο και το κατίκι, μαζί με το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά, και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα. Θέλει λιγότερο από 2'.
Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.
Tip
Μπορούμε να τρίψουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και να τα προσθέσουμε ωμά στη μακαρονάδα, μαζί με το σκόρδο.