Υλικά
300 γρ. κριθαράκι χοντρό
1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 μελιτζάνες σε μεγάλα κυβάκια
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. ανθότυρο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών. Σε χαμηλή κατσαρόλα ή στο γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Σε δυνατή φωτιά πάντα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις μελιτζάνες και φέρνουμε δυο τρεις βόλτες, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε νερό ίσα ίσα να καλύπτει τα υλικά μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κριθαράκι να σιγομαγειρευτεί. Ελέγχουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό, λίγο λίγο.
Όταν μαλακώσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το λεμόνι και το ανθότυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με πιπέρι.
Tip
Για πιο έντονη γεύση, αντί για ανθότυρο, βάζουμε φέτα ή κάποιο κίτρινο τυρί. Μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές και κολοκυθάκια.