Υλικά
Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ. περίπου
1 φύλλο σφολιάτας
300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
4 πράσα
2 ξερά κρεμμύδια
500 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένο ρεγκάτο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Στρώστε τη σφολιάτα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες, τρυπήστε την επιφάνειά της με ένα πιρούνι και ψήστε τη για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Καθαρίστε και κόψτε τα πράσα σε ροδέλες, τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου.
Σοτάρετε στο βούτυρο τα πράσα και τα κρεμμύδια για αρκετά λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Ρίξτε το κοτόπουλο και συνεχίστε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά. Αδειάστε τη γέμιση σε ένα μπολ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το ρεγκάτο, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τέλος τα αυγά χτυπημένα.
Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε τη γέμιση και αδειάστε τη στη μισοψημένη βάση από σφολιάτα.
Βάλτε την τάρτα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήστε τη στους 180°C για 45 λεπτά.
Tip
Ψήνουμε τις τάρτες με υγρή γέμιση στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.