Υλικά
Υλικά για μια φόρμα 24 εκ.
400 γρ. κανταΐφι
300 γρ. ζαμπόν
500 γρ. πράσα
250 γρ. γραβιέρα
4 αυγά
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τα πράσα σε λεπτές φέτες, βράστε τα για 20 λεπτά και στραγγίξτε τα. Ψιλοκόψτε το ζαμπόν και τρίψτε τη γραβιέρα.
Σε ένα μπολ βάλτε το γιαούρτι, τα αυγά, τα πράσα, το ζαμπόν και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε το μείγμα.
Ανοίξτε το κανταΐφι για να αφρατέψει. Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες και απλώστε το κανταΐφι.
Πατήστε το με τα χέρια σας για να καλύψει όλη την επιφάνεια της φόρμας. Ραντίστε το με λίγο ελαιόλαδο.
Αδειάστε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 50 λεπτά στη χαμηλότερη θέση του φούρνου.
Tip
Καλύψτε με το κανταΐφι τα τοιχώματα της βάσης για να δώσετε το σχήμα της τάρτας.