Υλικά
3 ψαρονέφρια (300 γρ. περίπου το καθένα)
3 κ.σ. βούτυρο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
100 ml ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
1 σφηνάκι μπράντι
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε το κρέας σε φέτες με πάχος 1 δάχτυλο περίπου.
Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις φέτες του κρέατος.
Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, γυρίστε τις φέτες του κρέατος να σοταριστούν και από τις δύο πλευρές και προσθέστε τα μανιτάρια.
Αφήστε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας και σβήστε με το μπράντι. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε την πάπρικα και τον ζωμό.
Χαμηλώστε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
Ρίξτε μετά την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και κατεβάστε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.
Πασπαλίστε το φαγητό με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Tip
Σερβίρετε αυτό το φαγητό με έναν αφράτο πουρέ πατάτας ή με ρύζι.