Υλικά
800 γρ. συκώτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
150 ml μαυροδάφνη
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
½ φλιτζάνι αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του συκωτιού και αλευρώστε τα.
Βάλτε σε ένα τηγάνι 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε το συκώτι και σοτάρετέ το για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήστε με τη μαυροδάφνη και το ξίδι και αφήστε το για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε τη φρέσκια ρίγανη και ανακατέψτε κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Τip
Έτσι μαγειρεύουν το συκώτι στην Ιταλία. Αντί μαυροδάφνης, χρησιμοποιούν το σιτσιλιάνικο κρασί μαρσάλα.