Υλικά
500 γρ. μεγάλα κοχύλια
1 κιλό σπανάκι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνηθο
300 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ψιλοκόψτε το σπανάκι αν είναι φρέσκο.
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και, όταν μαραθούν, αλατοπιπερώστε και προσθέστε τον άνηθο και τη φέτα.
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι και το βούτυρο, αφήστε τα σε δυνατή ένταση για να λιώσει το βούτυρο, ανακατέψτε και ρίξτε το γάλα. Αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά αραιή μπεσαμέλ.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίξτε τα.
Αδειάστε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίξτε από πάνω το σπανάκι με τη φέτα. Σκεπάστε με την μπεσαμέλ, πασπαλίστε με το τριμμένο ρεγκάτο και ψήστε στους 180°C για 45 λεπτά.
Tip
Αρωματίστε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, που εξουδετερώνει και τη "μεταλλική" γεύση που έχει μερικές φορές το σπανάκι.