Υλικά
500 γρ. φαρφάλες
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι
150 ml μπράντι
300 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. γκοργκοντζόλα (μαλακό ιταλικό τυρί)
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 ματσάκι τρυφερή ρόκα ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου και σοτάρετέ το με το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώστε και σβήστε με το μπράντι.
Αφήστε το για 3-4 λεπτά σε δυνατή ένταση να μαγειρευτεί και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την γκοργκοντζόλα.
Ανακατέψτε για να διαλυθεί η γκοργκοντζόλα και ρίξτε την παρμεζάνα και τη ρόκα.
Αφήστε για λίγα λεπτά στην εστία, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράστε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τις. Ανακατέψτε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Tip
Η γκοργκοντζόλα ταιριάζει πολύ με την κρέμα γάλακτος σε σάλτσες για ζυμαρικά ή κρέας. Η γλυκιά (dolce) έχει πιο ήπια γεύση.