Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά από κιλότο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Για την κρέμα γραβιέρας
300 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 κοφτή κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να σπάσουν οι σβόλοι του.
Μετά ρίξτε τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώστε και αφήστε τον κιμά να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε ξεχωριστά τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, αλατοπιπερώστε τα και πασπαλίστε με τον μαϊντανό.
Ενώστε τον κιμά με τα μανιτάρια και αφήστε τα στην άκρη.
Για την κρέμα γραβιέρας, βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε τη γραβιέρα και αφήστε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει η γραβιέρα.
Διαλύστε το κορν φλάουρ σε 3-4 κουταλιές νερό και ρίξτε το στην κρέμα με τη γραβιέρα. Ανακατέψτε και αφήστε στην εστία μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα. Μοιράστε τα στα πιάτα, περιχύστε τα με την κρέμα γραβιέρας και μετά μοιράστε το μίγμα με τον κιμά και τα μανιτάρια.
Tip
Η κρέμα γραβιέρας συνοδεύει υπέροχα και ψητά μανιτάρια ή ψητά φιλετάκια κοτόπουλου.