Υλικά
1 κιλό πατάτες κομμένες πολύ χοντρές κυδωνάτες
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. κόλιαντρο τριμμένο
15 ντοματίνια σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ή στο γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθεί και να μελώσει.
Αυτό θα δώσει έξτρα νοστιμιά στο φαγητό μας.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τον κόλιαντρο και φέρνουμε δυο τρεις βόλτες.
Ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και ¾ φλιτζ. νερό.
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Είναι πιο νόστιμες όταν δεν έχουν διαλυθεί αλλά κρατούν το σχήμα τους.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tip
Γίνεται ωραίο και με μπέιμπι πατατούλες, μόνο όμως αν βρείτε Κύπρου. Οι άλλες είναι εντελώς άνοστες.