Υλικά
3 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι αρμπόριο
6 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
1 μπάλα μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
2 αβγά χτυπημένα
2 φλιτζάνια γαλέτα
1 φλιτζάνι αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Χωρίστε το ρύζι σε 12 μέρη.
Πάρτε ένα μέρος στα χέρια σας, πλάστε το σαν μπάλα, ανοίξτε το στο κέντρο και βάλτε λίγο ζαμπόν και μοτσαρέλα.
Κλείστε το, πλάστε ξανά και περάστε το από το αλεύρι, μετά από τα αβγά και τέλος από τη γαλέτα.
Τηγανίστε σε καυτό λάδι και σερβίρετε.
Tip
Οι Ιταλοί συχνά τις φτιάχνουν με το ριζότο που περισσεύει. Γίνονται και με ρύζι γλασέ ή καρολίνα.