Υλικά
500 γρ. μακρύκοκκο ρύζι
2 κουτιά τόνο σε λάδι ή νερό
4 βραστά αβγά
300 γρ. βρασμένα πράσινα φασολάκια
250 γρ. ντοματίνια
12 ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση
Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε το. Ραντίστε το με λίγο ελαιόλαδο και αφήστε το να κρυώσει.
Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, τις ελιές σε ροδέλες και τα αβγά σε τέταρτα.
Στραγγίξτε τον τόνο από το λάδι ή το νερό του.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ρύζι με τα φασολάκια, τα ντοματίνια, τις ελιές, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε ρίχνοντας επάνω από το ρύζι τον τόνο, τα αβγά και τον μαϊντανό.
Tip
Ιδανικό το μακρύκοκκο ρύζι ή το τύπου parboiled, που παραμένει σπυρωτό.