Υλικά
300 γρ. ρύζι μπασμάτι
400 γρ. γαρίδες
100 γρ. καλαμπόκι
100 γρ. αρακά
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κ.σ. σόγια σος
ηλιέλαιο
αλάτι
Εκτέλεση
Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε το. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ηλιέλαιο το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κόκκινη πιπεριά.
Προσθέστε τις γαρίδες ψιλοκομμένες και ύστερα από 2-3 λεπτά ρίξτε το βρασμένο ρύζι, τη σόγια σος, τον αρακά και το καλαμπόκι.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά, αφήστε τα για 2 λεπτά στη φωτιά και σερβίρετε.
Tip
Κλασική ασιατική συνταγή, που αξιοποιεί το βρασμένο ρύζι που περισσεύει. Σε κάθε χώρα διαφέρει στα επιμέρους υλικά.