Υλικά
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
250 γρ. φακές
1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
4 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελ. σκόρδο τριμμένο
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
4 κ.σ. ανάλατο κολοκυθόσπορο
Για το ντρέσινγκ
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε την κολοκύθα και κόψτε τη σε μικρότερα ακανόνιστα κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
Βάλτε τα σε ένα ταψί, περιχύστε τα με λίγο ελαιόλαδο και αλατίστε τα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20'.
Βράστε τις φακές για 25' χωρίς να τις αλατίσετε και στραγγίξτε τις.
Βάλτε σε ένα μπολ τις φακές, το κρεμμύδι, το σέλερι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το θυμάρι και αλατίστε τις.
Βάλτε τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.
Περιχύστε τις φακές με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.
Βάλτε στο πιάτο τα κομμάτια της ψημένης κολοκύθας, ρίξτε επάνω τις φακές και πασπαλίστε με τον κολοκυθόσπορο.
Tip
Ψητή κολοκύθα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε ριζότο, σάλτσες για ζυμαρικά ή ως γαρνιτούρα για ψητά πουλερικά και χοιρινό.