Υλικά
1/2 κιλό ντομάτες
4 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο ή φυτίνη
λίγο βρέσκο βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι
πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο
250 γρ. μακαρόνια χοντρά
Εκτέλεση
Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και βράζετε τον πολτό μερικά λεπτά με λίγο αλάτι και ζάχαρη.
Προσθέστε στη σάλτσα ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο.
Σοτάρετε με το βούτυρο, το κρεμμύδι και τον κιμά και ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζάνι τσαγιού τυρί. Όταν το τυρί λιώσει, ρίχνετε τη μισή σάλτσα.
Αποσύρετε τον κιμά από τη φωτιά. Βράζετε τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε.
Βάζετε τα μισά μέσα σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο ή σε πιρέξ και τα σκεπάζετε με τον κιμά.
Ρίχνετε επάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Τα πασπαλίζετε με το τυρί, και φρέσκο βούτυρο και τα βάζετε να ψηθούν στους 180 βαθμούς, επί 1/2 περίπου ώρα.