Υλικά
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και σε κύβους κομμένες
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 κρεμμύδια μικρά
1 κιλό λάχανο
2 κουτ. της σούπας σκόνη ζωμό λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
1 κουτ. του γλυκού γλυκάνισο
λάδι ή φυτίνη
200 γρ. Νερό
1 κουτ. της σούπας νισεστέ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το λάχανο. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους.
Βάζουμε το λάδι ή τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα αρκετά φαρδιά να κάψει και ρίχνουμε το λάχανο να σοταριστεί.
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι, τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σοταριστούν και να βγάλουν λίγο νερό.
Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, τον αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Τον κάνουμε μικρά μπαλάκια.
Τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι και όταν πάρουν χρώμα (αν θέλουμε) τα ρίχνουμε στο λάχανο.
Προσθέτουμε και το ζωμό, το γλυκάνισο και τις πατάτες.
Ρίχνουμε και το νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έβρασε το λάχανο.
Το δένουμε με 1 κουταλιά της σούπας νισεστέ και 3 κουταλιές της σούπας νερό.
Το αφήνουμε να πάρει λίγη βράση και να πήξει και σερβίρουμε ζεστό.
Το φαγητό αυτό γίνεται και με άγρια χόρτα.