Υλικά
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 πίτες για σουβλάκι έτοιμες
1 κρεμμύδι ξερό
λίγο σκόρδο
50 ml κρασί λευκό
φρέσκο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
κόλιανδρο
ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαρούλι
1 αγγούρι
1 ντομάτα
λίγο γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα, το δυόσμο, το κρασί, λίγο λάδι, τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα περνάμε σε ξυλάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα από όλες τις μεριές.
Ακόμη, ψήνουμε τις πίτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τη σαλάτα, δηλαδή, το μαρούλι, την ντομάτα και το αγγουράκι.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι κόκκινο.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το γιαούρτι με λίγο νερό και λίγο σκόρδο, για να γίνει σαν σάλτσα.
Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια πάνω στις πίτες.
Περιχύνουμε το φαγητό με το γιαούρτι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα μαζί με τη σαλάτα που έχουμε ετοιμάσει.