Υλικά
5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
500 γρ. κιμά της αρεσκείας σας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
κύμινο μπόλικο
200 γρ. κρασί μαυροδάφνη ή άλλο κρασί μαύρο
γάλα ελάχιστο (2 - 3 κουταλιές)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ μουσκεύουμε το ψωμί ψίχα μέσα σε γάλα και μαυροδάφνη και το ρίχνουμε μέσα στον κιμά.
Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο, τα οποία πριν τα έχουμε σοτάρει και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε λίγο κρασί και το κύμινο.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά τα ζυμώνουμε και τα πλάθουμε σουτζουκάκια.
Τηγανίζουμε ελαφρώς. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με το χυμό ντομάτας την ντομάτα και το υπόλοιπο κρασί και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με ένα χιονάτο πιλάφι.