Υλικά
1/2 κιλό κιμά
μία φρυγανιά
1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι
πιπέρι
1 αυγό
2 κουτ. σούπας κοφτές φυτίνη
2 κουτ. σούπας κοφτές φρέσκο βούτυρο
100 γρ. ροκφόρ
1 κουτ. σούπας κοφτή μουστάρδα
Εκτέλεση
Αναμιγνύετε τον κιμά με τη φρυγανιά, αφού τη μουσκέψετε με νερό.
Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι και το αυγό και δουλεύετε καλά το μείγμα για να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθετε το μείγμα σε 12 πολύ λεπτά μπιφτέκια.
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε το ροκφόρ και τη μουστάρδα.
Δουλεύετε το μείγμα και τι απλώνετε πάνω στα 6 μπιφτέκια. Βάζετε επάνω τα υπόλοιπα μπιφτέκια και πατάτε τις άκρες για να κλειστεί μέσα το μίγμα του τυριού.
Έτσι θα γίνουν 6 μεγάλα μπιφτέκια. Τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα ψήνετε στη σχάρα.
Τα σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές και με σαλάτα.