Υλικά
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε κομμάτια
2 κούπες ρύζι γλασέ (καθαρό και στεγνωμένο)
1 με 2 κύβους ζωμού κρέατος
1 κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες
½ κούπα ελαιόλαδο
1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που το σκεπάζει και το βράζουμε.
Μετά την πρώτη βράση ξαφρίζουμε το φαγητό, προσθέτουμε τους κύβους, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμυδάκι.
Σ’ ένα πυρέξ ρίχνουμε το ρύζι, την πατατούλα, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και 5 με 6 κούπες από το νερό που αυτό έβρασε (το κρέας δηλαδή).
Ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, για περίπου 30 με 40 λεπτά, ωσότου σωθούν τα υγρά.