Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 λουκάνικα χωριάτικα σε ροδέλες και κάθε ροδέλα σε τέταρτα
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
200 γρ. κεφαλοτύρι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. πάπρικα
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. κάρι
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι
7 φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο για την ταρτιέρα
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο μαζί με το πράσο και το κρεμμύδι, χωρίς να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και όσο είναι ακόμα ζεστές τις λιώνουμε με πιρούνι.
Τις ενώνουμε με τα αβγά, το πράσο, το κρεμμύδι και το λουκάνικο, τη 1 κουταλιά βούτυρο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το τυρί, το κάρι, το κύμινο, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε την ταρτιέρα (33 εκ.) και απλώνουμε πατσαβουριαστά τα φύλλα, ώστε να καλυφθούν και ο πάτος και τα τοιχώματα ως επάνω.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν σε έναν ωραίο κόθρο και ψήνουμε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 45' περίπου ή μέχρι να ροδίσουν το φύλλο και η επιφάνεια.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε στην πατάτα λίγο μοσχοκάρυδο ή μπαχάρι, ενώ της ταιριάζουν και η φέτα και τα καπνιστά τυριά.