Υλικά
1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
6-8 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 πιπεριές χρωματιστές
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι κανέλα
3 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κριθαράκι.
Μόλις ροδίσει ελαφρά, ρίχνουμε 3 κούπες ζεστό νερό ή ζωμό και την κανέλα.
Ανακατεύουμε πού και πού αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές. Τα σοτάρουμε κι αυτά αρκετά καλά και προσθέτουμε τη ντομάτα.
Τα αφήνουμε λίγο ακόμα να σοταριστούν, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε και το κριθαράκι μαζί με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με τυρί, ζεστό.