Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
γαλέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο ξίδι
1 λεμόνι
λίγη μουστάρδα
λάδι
Για τη γέμιση:
2 ντομάτες
1 πιπεριά πράσινη
λίγη φέτα
τυρί κίτρινο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά: τα κρεμμύδια , δυόσμο, αυγό, γαλέτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο ξίδι, λίγο λάδι, και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε τον κιμά στο ταψί και τον απλώνουμε, βάζουμε στη μέση και κατά μήκος τη γέμιση: τις ντομάτες κομμένες σε φέτες, τα τυριά, την πιπεριά και διπλώνουμε τον κιμά κλείνοντας τη γέμιση μέσα.
Κόβουμε τις πατάτες, τις λαδώνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και λίγη ρίγανη, τις ανακατεύουμε και τις βάζουμε στα πλαϊνά του ταψιού.
Χτυπάμε το χυμό λεμονιού με 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, λίγο λάδι και το περιχύνουμε επάνω στο φαγητό.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180-200 βαθμούς.