Υλικά
5 ώριμες ντομάτες
5 πιπεριές
200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
10 κ.σ. ρύζι
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό
δυόσμο
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα λαχανικά. Πολτοποιούμε τις ντομάτες.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά με λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο.
Προσθέτουμε περίπου τα 2/3 του μείγματος της ντομάτας, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε με το μείγμα τις ντομάτες και τις πιπεριές προσέχοντας να αφήσουμε λίγο κενό για να έχει χώρο να βράσει το ρύζι.
Αν περισσέψει γέμιση τη βάζουμε στα κενά. Μπορούμε να "στριμώξουμε" και πατατούλες χοντροκομμένες.
Σκεπάζουμε με τα καπάκια στερεώνοντάς τα με οδοντογλυφίδα.
Ρίχνουμε από πάνω λάδι, το υπόλοιπο μείγμα της ντομάτας και 1 ποτήρι νερό σιγά σιγά. αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το ρύζι. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.