Υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες
λουκάνικα χωριάτικα
φέτα σε κυβάκια
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1/2 φλιτζ. χυμό ντομάτας
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάδι (συν λάδι για το τηγάνισμα)
1 κ.σ. ξίδι
αλάτι
πιπέρι
λίγη κανέλα
λίγη ζάχαρη για τη σάλτσα
τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χαράζουμε τις μελιτζάνες με μαχαίρι, μέχρι να δημιουργήσουμε μια τσέπη.
Αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγο.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά με λίγο λάδι σε ένα τηγανάκι.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη κανέλα, το ξίδι και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και σχεδόν να δέσει.
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες τις σκουπίζουμε καλά καιτις περνάμε από το τηγάνι ολόκληρες να πάρουν λίγο χρώμα.
Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα και από πάνω ακουμπάμε τις μελιτζάνες.
Στην κάθε μελιτζάνα στο σημείο που έχουμε δημιουργήσει την τσέπη βάζουμε λίγη από τη σάλτσα και τη γεμίζουμε με φέτα και λουκάνικο χωριάτικο κομμένο στη μέση.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και καλύπτουμε το ταψί με βρεγμένη λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 150-160 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι οι μελιτζάνες έχουν ψηθεί καλά και δεν κρατάνε.
Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει.