Υλικά
400 γραμμάρια ρεβίθια, πλυμένα και στραγγισμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 χούφτα μαϊντανό
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά του γλυκού κόλιαντρο
1/2 κουταλιά του γλυκού τσίλι σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας (φτιαχτή ή αγοραστή)
πράσινη σαλάτα για τη γέμιση
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πιτούλες για να τις γεμίσεις
Εκτέλεση
Βάζεις τα ρεβίθια στο μπλέντερ, μαζί με το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι το αλεύρι και το κρεμμύδι.
Αφαιρείς και πλάθεις σε στρογγυλό σχήμα.
Τηγανίζεις σε αντικολλητικό σκεύος για τρία λεπτά από κάθε πλευρά.
Φτιάχνεις σαντουιτσάκια γεμίζοντας την πίτα με φαλάφελ, πράσινη σαλάτα και κόκκινη σάλτσα.