Υλικά
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο, καλά καθαρισμένο από πέτσες και ίνες
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. φυτίνη
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ δοχείο, βάζουμε το συκώτι, το λάδι, το βούτυρο, το λεμόνι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με το χέρι πάρα πολύ καλά.
Παίρνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και το τυλίγουμε πολύ σφιχτά.
Τυλίγουμε ξανά το δέμα σε αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε το πακέτο σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 2 ώρες.
Το σερβίρουμε ζεστό μέσα στη λαδόκολλα, μαζί με μια πράσινη σαλάτα.