Υλικά
250 γρ. φακές
3 λουκάνικα χωριάτικα μετρίου μεγέθους
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ. χυμό ντομάτας
1/2 φλιτζανάκι κρασί κόκκινο
1 πορτοκάλι το χυμό του
1 φλούδα πορτοκαλιού
3 κ.σ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις φακές να πάρουν μια βράση, και τις στραγγίζουμε.
Τις ξαναβάζουμε να βράσουν με δύο καρότα ψιλοκομμένα και την φλούδα από ένα πορτοκάλι.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το λουκάνικο στο λάδι, μετά από λίγο ρίχνουμε και ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο.
Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί και σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί.
Ύστερα ρίχνουμε το χυμό από ένα πορτοκάλι και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε τα ντοματάκια και ζωμό αν υπάρχει αλλιώς λίγο νερό.
Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να γίνει η σάλτσα.
Μόλις οι φακές μαλακώσουν, τις σουρώνουμε, πετάμε τις φλούδες, ανακατεύουμε τη σάλτσα και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ και στο φούρνο.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 περίπου λεπτά.