Υλικά
Για τα φύλλα:
1 κιλό αλεύρι (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω)
νερό όσο χρειαστεί
αρκετό αλεύρι για άνοιγμα των φύλλων
ελάχιστο αλάτι
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό φέτα χοντροκομμένη ή μισό μισό με ανθότυρο ή μυζήθρα
8 αυγά (ανάλογα πόσα φύλλα θα ανοίξουμε 8 φύλλα=8 αυγά)
1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
3/4 ποτηριού λάδι + λίγο για ταψί
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Αν σφίξει το μείγμα απλά προσθέτουμε παραπάνω νεράκι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 με 9 κομμάτια και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε σε μεγάλα και λεπτά φύλλα, πασπαλίζοντας συνέχεια με αλεύρι για να μην κολλάει το φύλλο στην επιφάνεια και τον πλάστη.
Ένα-ένα τα τοποθετούμε σε ένα άλλο τραπέζι όπου έχουμε απλώσει μία μεγάλη πετσέτα και ρίχνουμε λίγο αλευράκι ανάμεσα τους για να μην κολλήσουν.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με λάδι, γάλα και πιπέρι.
Λαδώνουμε ένα μεγάλοταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο.
Του ρίχνουμε λίγο από το μείγμα των αυγών να απλωθεί περίπου σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Κατόπιν απλώνουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και ξανά αυγά και τυρί.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Πάνω από το τελευταίο φύλλο ρίχνουμε μόνο μείγμα αυγών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, στους 180 με 200 βαθμούς.