Υλικά
400 γρ. φύλλο κρούστας
5-6 αυγά
1/2 κιλό τυρί φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
λίγο πιπέρι
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
4 φρυγανιές
2 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στη φέτα, μετά προσθέτουμε και την κεφαλογραβιέρα, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο.
Μουσκεύουμε τις φρυγανιές στο γάλα και αφού μαλακώσουν προσθέτουμε στο μείγμα το γάλα μαζί με τις φρυγανιές και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα 4 από τα φύλλα που έχουμε αφού τα αλείψουμε με βούτυρο.
Μετά ρίχνουμε το μείγμα μέσα και διπλώνουμε με τις άκρες από τα φύλλα που προεξέχουν προς τα έξω και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα αλείψουμε με βούτυρο το καθένα.
Χαράζουμε την τυρόπιτα σε φαρδιές λωρίδες και ρίχνουμε βούτυρο από πάνω και 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 με 50 λεπτά περίπου.