Υλικά
Για τη ζύμη:
1 μεγάλη κούπα νερό (350 γρ.)
2 μεγάλες κούπες αλεύρι
1 1/2 μεγάλη κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 φακελάκια μαγιά
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
μπόλικο κύμινο
ελαιόλαδο
κρόκο αυγού για άλειμμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλάτι.
Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε τη μαγιά.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο.
Βάζουμε και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε συνέχεια να πάρει χρώμα.
Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά τη γέμιση, έτσι ώστε να μην ξεραθεί όταν ξαναψηθεί στο φούρνο.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει εντελώς.
Όταν η ζύμη μας φουσκώσει την μοιράζουμε σε ισομεγέθη μπαλάκια.
Γεμίζουμε καθένα από αυτά με κιμά, τα κλείνουμε πάρα πολύ καλά και τα πλάθουμε πάλι να γίνουν ολοστρόγγυλα.
Τα αραδιάζουμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και τα αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο.
Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.