Υλικά
10-20 φέτες κολοκυθάκια
3/4 φλιτζανιού γαλέτα
5 ασπράδια αυγών
500 γρ.ζυμαρικά πέννες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί που λιώνει
λίγο μαϊντανό
Για τη σάλτσα ντομάτας:
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ασπράδια και τη φρυγανιά σε ξεχωριστό μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο ασπράδι και μετά τα καλύπτουμε με γαλέτα.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη τα κολοκυθάκια και βράζουμε τις πένες για 10 λεπτά και μετά τις σουρώνουμε.
Ανακατεύουμε τις πέννες μαζί με 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας και1/2 φλιτζάνι τυρί.
Ρίχνουμε τις πένες σε ένα λαδωμένο πυρέξ.
Βάζουμε στο τέλος από πάνω τις φέτες από τα κολοκυθάκια καλύπτουμε με υπόλοιπο 1 φλιτζάνι σάλτσα και 1/4 φλιτζάνι τυρί.
Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί λιώσει. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Για τη σάλτσα ντομάτας: Σε πλατιά κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει πολύ καλά, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 10 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Η σάλτσα θέλουμε να έχει υγρά ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δυόσμο.