Follow us

Πιλάφι με Πάπρικα και Γραβιέρα

Το πιλάφι ταιριάζει με όλα τα τυριά που λιώνουν γλυκά.

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Υλικά

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρεδάκια

3 μέτρια κολοκυθάκια σε καρεδάκια

½ κ.γλ. κουρκουμά

2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

180 γρ. τριμμένη γραβιέρα

225 γρ. ρύζι νυχάκι ή καρολίνα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα ή στο γουόκ και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά γύρω στα 5', μέχρι να ροδίσει και να γλυκάνει.

Προσθέτουμε την πιπεριά, τα κολοκυθάκια, το ρύζι, τον κουρκουμά και την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2'.

Σβήνουμε με 100 cl ζεστό νερό, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό του.

Αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό, ρίχνουμε λίγο λίγο, με το φλιτζανάκι του καφέ, για να μη μας διαλυθεί το ρύζι.

Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε να λιώσει και σερβίρουμε αμέσως, με μπόλικο πιπέρι.

Tip

Αν το θέλουμε πικάντικο, αντικαθιστούμε τη μισή γλυκιά πάπρικα με μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα. Λίγος φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός στο τέλος, αλλά και η ρίγανη ή το θυμάρι δίνουν άρωμα και δροσιά.

Επίσης...

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.